Suomen kontrabassoklubi ry.
Liity kontrabassoklubin jäseneksi

Tulevia tapahtumiaJos tiedossasi on tapahtuma, jossa kontrabasso on merkittävässä osassa, ole hyvä ja ilmoita siitä kontrabassoklubin hallitukselle, jotta saamme tiedotettua asiasta kiinnostuneita.

To 12.2. klo 19
Pe 13.2. klo 19


Helsinginkadun Filharmonikot 70 vuotta

Opistotalo
Helsinginkatu 26, Helsinki

Kanneltalo
Klaneettitie 5, Helsinki

Helsinginkadun Filharmonikkojen juhlakonsertin ohjelmassa on Tubinin kontrabassokonsertto, jonka solistina soittaa Iikka Järvi. Lisäksi orkesteri soittaa Mozartia ja Beethovenia.

Torstain konsertti on työväenopistolla ja perjantaina kontrabassotaidetta kuullaan Kanneltalossa.

Lisätietoja

Järj. Helsingin työväenopisto ja Helsinginkadun Filharmonikot ry.

Uutisia


Kuopion konservatorio hakee kontrabassonsoiton opettajaa
Turun filharmoninen orkesteri hakee avustajia kontrabassoryhmään
Uusi suomalainen kontrabassolevy julkaistu
Jiri Parviainen kontrabassoklubin kunniajäseneksi


Kuopion konservatorio hakee kontrabassonsoiton opettajaa

Kuopion konservatoriossa julistetaan haettavaksi KONTRABASSONSOITON OPETTAJAN TOIMI ajalle 1.8.2014-31.7.2016. Toimen kelpoisuusehdot ovat asetuksen 986/1998 mukaiset. Palkkauksessa ja työsuhteen ehdoissa nouda­tetaan yksityistä opetusalaa koskevaa työehtosopimusta. Kontrabasso-opetusta on alkuvaiheessa vain noin puolet toimen tuntimäärästä, joten työhön voi sisältyä myös oppilaitoksen orkesterien avustamista ja muita erikseen sovittavia tehtäviä. Toimeen valittavalta henkilöltä edellytetään kehittävää työotetta, koska tavoit­teena on kasvattaa oppilaitokseen täysi kontrabassoluokka.

Kuopion konservatorion johtokunnalle osoitettu hakemus sekä jäljennökset todistuksista ja nimikirjanote tai vastaava on toimitettava 21.3.2014 mennessä osoitteeseen Kuopion konservatorion rehtori, Kuopion­lahdenkatu 23 C, 70100 Kuopio. Hakijat voidaan kutsua soitto- ja opetusnäyt­tei­siin.

Lisätietoja antaa rehtori Anna-Elina Lavaste p. 040 519 2671 anna-elina.lavaste (at) kuopionkonservatorio.fi.

KUOPION KONSERVATORIO


Turun filharmoninen orkesteri hakee avustajia kontrabassoryhmään

Turun filharmoninen orkesteri hakee avustajia kontrabassoryhmään kaudelle syksy 2013 – kevät 2014 kahden soittajan sijaisjärjestelyjä varten.

Koesoittotehtävät

  • Karl Ditters von Dittersdorf: Kontrabassokonsertto D-duuri, 1. osa ja Gruber-kadenssi
  • orkesteritehtävät, jotka lähetetään koesoittoon kutsutuille

Koesoitto pidetään Turun konserttitalossa to 30.5.2013 alkaen klo 14.00.

Hakemusten tulee olla perillä ke 15.5.2013 klo 15.00 mennessä sähköpostilla osoitteessa orchestra (at) turku.fi.

Hakemuksesta tulee käydä ilmi tiedot hakijan koulutuksesta ja toiminnasta muusikkona sekä maininta siitä, haluaako hakija käyttää koesoitossa orkesterin säestäjää. Orkesteri kutsuu hakemusten perusteella koesoittoon osallistujat.

Tiedustelut osoitteeseen orchestra (at) turku.fi.

TURUN FILHARMONINEN ORKESTERI


Uusi suomalainen kontrabassolevy julkaistu

Kontrabasisti Sampo Lassila on hiljattain julkaissut Narinkka-yhtyeensä kanssa soolo/profiililevyn "Suomiklezmer". Albumin musiikki koostuu Lassilan omista sävellyksistä, jotka voidaan lähinnä luokitella suomalais-eurooppalaiseksi maailmanmusiikiksi. Yksi levyn teemoista on kontrabasson rooli juurevana komppisoittimena, joka kuitenkin nousee yllättäviin solistisiin rooleihin eri tavoin ja erilaisia, omintakeisia soittotekniikoitakin hyödyntäen. Myös kontrabasson äänitykseen soundillisesti on tällä levyllä kiinnitetty erityistä huomiota.

Levystä löytyy tarkempaa tietoa Narinkka-yhtyeen sivuilta.

Kontrabassoklubin jäsenet voivat tilata levyä 17 euron alennushintaan (sis. lähetyskulut). Tilaukset tehdään suoraan osoitteeseen levytilaus@narinkka.com. Tilauksen yhteydessä on ilmoitettava tilaajan nimi, osoite, puhelinnumero, kontrabassoklubin jäsennumero ja tilattavien levyjen lukumäärä.

Levyä voi ilman klubialennusta ostaa myös esim. Digeliuksesta, Levykauppa Fugasta, cdon.fi:stä tai www.jukeboxshop.net :stä.


Jiri Parviainen kontrabassoklubin kunniajäseneksi

Suomen kontrabassoklubi sai uuden kunniajäsenen 15.4.2012, kun vuosikokouksessa päätettiin Jiri Parviaisen hyväksymisestä klubin historian kahdeksanneksi kunniajäseneksi. Kontrabassoklubi halusi tällä tavoin osoittaa huomiota Parviaisen vuosikymmenet jatkuneelle pyyteettömälle työlle suomalaisen kontrabassonsoiton hyväksi.


Uutisarkisto