Suomen kontrabassoklubi ry.
Kontrabasso-orkesterin nuotit Viikonlopun aikataulu Alexander-tekniikka

Kontrabassoviikonloppu Kallio-Kuninkalassa 3.–4.3.2018

TERVETULOA KONTRABASSOVIIKONLOPPUUN 3.–4.3!

Voit saapua Kallio-Kuninkalaan lauantaina 3.3. kello 9.00 alkaen. Tulethan paikalle hyvissä ajoin, meitä on paljon. Saavu viimeistään kello 10, jotta basso-orkesterin harjoitus pääsee alkamaan ajoissa. Ilmoittaudu saapuessasi Navetasta löytyvän infopöydän luona.

Muistathan pakata kaikki soittamiseen tarvittavat välineet mukaan. Jos soitat istuen, ota oma jakkara mukaan. Tuo myös nuottiteline sekä piikkialusta. Voit soittaa lauantai-illan matineassa, vaikka et olisi siihen etukäteen ilmoittautunut. Ota säestysnuotit mukaan pianistia varten. Matineaa varten kannattaa pakata siistit vaatteet ja sunnuntaiaamuksi mukavat.

Esko Laineen mestarikurssia voivat seurata kaikki halukkaat, anna kuitenkin sekä opettajalle että oppilaalle työrauha eli kuuntele hiljaa. Poistu ja saavu tilasta mielellään vain oppilaan vaihtuessa.

Jos et ole vielä saanut basso-orkesterin nuotteja, ne löytyvät tuosta: Kontrabasso-orkesterin nuotit

AIKATAULU

Lauantai 3.3.
9.00 Tervetuloa!
10.00 Esko Laineen mestarikurssi alkaa päärakennuksessa
10.30 Suuri Basso-orkesteri / Navetta
12.00 Lounas
13.00 Rytmiikkaa osista kokonaisuuteen / Elisa Seppänen / Navetta
Hahmotetaan rytmikudoksia monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti
15.00 Kahvi
15.30 Basso-orkesterin stemmaharjoituksia / Navetta
16.30 Basso-orkesterin yhteisharjoitus / Navetta
17.00 Päivällinen
18.00 Matinea (Basso-orkesteri esiintyy) / Navetta

Sunnuntai 4.3.

10.00 Aamunavaus, kehon herättely / Maria Vahervuo / Navetta
11.00 Kontrabasson äänenvahvistamisen ja käsittelyn mahdollisuudet / Juho Martikainen / Navetta
12.00 Lounas
13.00 Improvisaatiota / Tarja Nyberg
15.00 Kahvi ja kahvikonsertti, mestarikurssin opiskelijat

Tapahtumassa on bassoja huoltamassa Marko Mikkola. Tehdyn työn korvaus sovitaan suoraan Markon kanssa. Jos haluat bassoosi tehtävän isompia toimenpiteitä viikonlopun aikana tai haluat muuten kysyä lisätietoja korjauksiin liittyen, lähetä Markolle sähköpostia osoitteeseen: marko.mikkola@welho.com

Myös Kati Bergman, joka myy ja tekee Vinoprinessa-koruja mm. bassonkielistä on viikonloppuna paikalla.

Maria Vahervuo pitää Aleksander-tekniikan 30 minuutin demotunteja. Tunnin voi varata Marialta paikan päällä. Tunnille voi mennä yksin, kaksin, basson kanssa tai ilman, kysymyksiä pursuen tai ilman.

MAKSUT

Varaamasi ruoat ja mahdollisen majoituksen voit maksaa etukäteen Suomen kontrabassoklubi ry:n tilille tai saapuessasi käteisellä Kuninkalassa.Kuninkalaan on tehty tilaus ruoista ja majoituksista sen mukaan, mitä ilmoittautuessanne olette varanneet.

Jos maksat paikan päällä, varaa sopiva summa käteistä rahaa mukaan, kortti ei käy.

Jos maksat etukäteen klubin tilille, kerää pakettisi tämän viestin lopusta ja maksa kyseinen summa tilille. Meillä ei ole valitettavasti mahdollisuutta lähettää jokaiselle omaa laskua. Kontrabassoklubi ry:n tilinumero on FI55 8000 1501 6432 91. Laita viitteeksi oma nimesi ja se, mitkä ruokailut (ja mahd. majoituksen) maksoit.

HINNASTO:

LAUANTAI
 • Lounas 11€
 • Kahvi/välipala 5€
 • Päivällinen 8,50€
 • Iltapala 6€
SUNNUNTAI
 • Aamupala 7€
 • Lounas 11€
 • Kahvi/välipala 5€
 • Kaikki lauantain ruokailut yht. 30,50€
 • Kaikki sunnuntain ruokailut yht. 23€
 • Molempien päivien ruokailut yhteensä 53,50€
 • LA lounas, kahvi, päivällinen 24,50€
 • SU lounas ja kahvi 16€

MAJOITUS

Majoittumaan mahtuvat ne, jotka varasivat sen ilmoittautuessa. Huoltajan kanssa tulevat nukkuvat samassa huoneessa huoltajan kanssa. Muut nukkuvat 2-5 hengen huoneissa. Koska yöpyjiä on enemmän kuin Kuninkalassa sänkyjä, osa nukkuu patjalla lattialla. Patjat ja petivaatteet tulevat talon puolesta. Majoituksen hinta on 25€.

Koko viikonlopun paketti majoituksen kanssa on yhteensä 78,50€

Lisätietoa Kallio-Kuninkalasta ja saapumisohjeet löydät www.kuninkala.fi


Viikonloppu on tarkoitettu kaikenikäisille basisteille aloittajista ammattilaisiin. Tapahtuma alkaa lauantaiaamuna 3.3. ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä kahveihin.

Viikonlopun aikataulu

Ohjelmassa on yhteistä tekemistä sekä eri-ikäisille tarkoitettuja pajoja.

Viikonloppuna luvassa ainakin:

Ja tietysti mukavaa yhdessäoloa ja tekemistä!

Basso-orkesterissa on eritasoisia stemmoja. Sovitukset tekee Panu Pärssinen. Nuotit tulevat jakoon etukäteen. Elisa Seppäsen ja Riitta Tikkasen pajat on suunnattu ennen kaikkea musiikkiopistoikäisille soittajille.

Kontrabassoviikonloppuun on kaikille vapaa pääsy. Toivomme toki, että kuulut tai liityt kontrabassoklubiin. Jäsenmaksuilla pystymme tulevaisuudessakin järjestämään tapahtumia. Jäseneksi voit liittyä yhdistyksen nettisivujen kautta.

Kallio-Kuninkala on Sibelius-Akatemian leirikeskus Järvenpäässä ja siellä voi yöpyä. Majoitus ja ruokailut hoidetaan omakustanteisesti, valitse ilmoittautumisen yhteydessä haluamasi. Viikonloppuna leirikeskuksessa yöpyy osa klubin hallituksesta ja opettajia, mutta varsinaista yövalvontaa emme järjestä. Eli jos olet alle 18-vuotias, tarvitaan osallistumiseen huoltajan suostumus. Osallistua voit myös huoltajan kanssa.

Ilmoittaudu tapahtumaan 31.1.2018 mennessä!

Kontrabasso-orkesterin nuotit

Esko Laineen mestarikurssiAlred Kordelinin säätiö

Berliinin filharmonikkojen suomalaisbasisti Esko Laine pitää mestarikurssin pitkällä oleville basisteille. Mestarikurssin opetus on avointa, eli kaikki voivat seurata kurssia. Jos haluat soittaa kurssilla, kerro siitä ilmoittautumislomakkeessa ja perustele, miksi. Oletamme, että olet soitossa jo pitkällä. Kurssilla on käytettävissä pianisti Elina Saksala.

Mestarikurssi alkaa la 3.3. klo 10 ja loppuu sunnuntaina 4.3. iltapäiväkonserttiin. Muista ilmoittautua kurssille tammikuun loppuun mennessä samalla lomakkeella kuin muutenkin tapahtumaan.

Mestarikurssia tukee Alfred Kordelinin säätiö.

Bassojen trimmaus ja huolto / Marko Mikkola

Bassoviikonloppuna Kunkkulassa on paikalla bassojen korjaukseen perehtynyt basisti Marko Mikkola. Hän tekee erilaisia korjauksia ja trimmauksia bassoihin paikan päällä. Tehdyn työn korvaus sovitaan suoraan Markon kanssa. Jos haluat bassoosi tehtävän isompia toimenpiteitä viikonlopun aikana tai haluat muuten kysyä lisätietoja korjauksiin liittyen, lähetä Markolle sähköpostia osoitteeseen: marko.mikkola@welho.com

Lämpimästi tervetuloa!

Kysymyksiin vastaamme osoitteesta kontra.c@gmail.com

Kurssipaikka: Sibelius-Akatemian musiikkikeskus Kallio-Kuninkala
Ristinummentie 6, 04400 Järvenpää