Nuorten Kansallinen
      Kontrabassokilpailu 2016
Videoita kilpailuesityksistä

Tietoa osallistujille


Nuorten Kansallinen Kontrabassokilpailu käydään Turun konservatoriolla lauantaina 2.4. kello 11.00 alkaen Crichton-salissa.

Turun konservatorio sijaitsee Aurajoen rannalla n. 2 kilometrin päässä keskustasta. Tästä linkistä löydät konservatorion tarkemman sijainnin ja pysäköintimahdollisuudet ym. infoa. Konservatoriolle pääsee sisään kello 8.00 alkaen. Crichton-sali on toisessa kerroksessa ja sisään kannattaa tulla Linnankadun pääovesta. Ovella on ainakin aamulla joku vastassa.

Ilmoittaudu saapuessasi infopöydän ääressä istuville. Sieltä saat myös päivän aikana ajantasaista tietoa tapahtuman etenemisestä. Lämmittelyluokkia on varattuna eri kerroksista kaikille kilpailuun osallistuville – näissä voitte lämmitellä ja harjoitella ennen omaa vuoroanne. Kysy oma luokkasi infopisteestä.

Kilpailupäivän aikataulu on suunniteltu kappaleiden ilmoitettujen kestojen perusteella sekä pianistin aikataulu huomioiden. Niinpä on mahdollista, että se elää suuntaan tai toiseen. Sarjojen alkuajoista pidämme kiinni, mutta ole ajoissa paikalla, vaikka soittovuorosi olisi vasta sarjan loppupuolella! Soittojärjestys löytyy tästä.

Huolehdi, että olet virittänyt bassosi etukäteen ennen lavalle tuloa ja pianoharjoitukseen menoa – näin säästämme paljon ylimääräistä aikaa, ja päivä sujuu kaikkien kannalta jouhevammin. Jos soitat kilpailun pianistin kanssa, muista ottaa säestysnuotit mukaasi! Muistathan pakata kaikki soittamiseen tarvittavat välineet mukaan. Jos soitat istuen, ota oma jakkara mukaan.

Kilpailussa on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla toisten kontrabasistien soittoa, joten se kannattaa käyttää hyödyksi. Muiden esityksiä pääsee kuuntelemaan koko päivän ajan. Saliin voi mennä ja sieltä voi poistua aina esitysten välissä. Kilpailuun on yleisölle vapaa pääsy.

Ruokailu

Turun konservatorion kahvila-ravintola on auki kilpailupäivänä klo 9.00 alkaen ja sieltä saa kahvia, sämpylöitä ja leivonnaisia. Lounasta tarjoillaan, mutta se pitää varata ennakkoon, viimeistään 22.3.! Varaa lounaasi tästä.

Lounaan hinta on 10€ ja lounaslista näyttää tältä:

  • Jauhelihakastike L M G ja spagettia L M tai höyrytettyä perunaa L M G
  • Porkkanapihvit L M G ja kurpitsajogurttikastike L G
  • Runsas salaattipöytä
  • Leipäpöydän antimet
  • Ruokajuotavat
  • Kahvi ja tee ja vaihtoehtoisesti lapsille pieni jäätelöpuikko

Yhteiskuva

Otamme kaikista kilpailijoista yhteisen kuvaan lounastauolla noin kello 14! Ilmoitamme kuvauspaikan aamupäivällä kilpailun yhteydessä.

Vielä on hetki aikaa harjoitella ja valmistautua kilpailuun. Ottakaa mukaanne paljon iloista mieltä ja hyvät kannustusjoukot! Jos jostain syystä joudut perumaan osallistumisesi kilpailuun, ilmoitathan siitä ajoissa sähköpostitse.

Ja älkää unohtako jokerisarjaa! Perinteisesti se huipentaa koko kisapäivän – lieneekö monikin pikkubasistien vanhemmista ajautunut lapsensa harrastuksen kautta oppimaan hieman bassonsoittoa? Kaikki siis mukaan, tyyli ja soittotapa ovat vapaat, kunhan soitin on ¼-kokoinen tai sitä pienempi kontrabasso! Tähän sarjaan ilmoittaudutaan kisapäivänä paikan päällä. Kannattaa seurata myös kontrabassoklubin nettisivua ja käydä lukemassa mm. tuomariston jäsenistä!

Nähdään Turussa!


Hei!

Olet ilmoittautunut Nuorten Kansalliseen Kontrabassokilpailuun, joka käydään Turussa lauantaina 2.4.2016. Kilpailuun ilmoittautui yhteensä 34 osallistujaa.

Kilpailu alkaa Turun konservatorion Crichton-salissa kello 11, ja sarjat soitetaan ikäjärjestyksessä nuorimmista vanhimpiin. Tarkemman kisapäivän aikataulun ja lisää infoa tapahtuman kulusta saatte lähempänä kilpailun ajankohtaa.

Jos olet ilmoittanut soittavasi kilpailun pianistin kanssa, olen yhteydessä opettajaasi tai suoraan sinuun harjoitusmahdollisuuden järjestämiseksi. Jos olet ilmoittanut soittavasi kilpailun pianistin kanssa, mutta et ole kuullut harjoitusmahdollisuudesta mitään 15.3. mennessä, ota yhteyttä!

Jos jostain syystä joudut perumaan osallistumisesi kilpailuun, ilmoitathan siitä ajoissa sähköpostitse.

Haluan myös haastaa kaikki vanhemmat ja tukijoukot osallistumaan kilpailun Jokeri-sarjaan – lieneekö monikin pikkubasistien vanhemmista ajautunut lapsensa harrastuksen kautta oppimaan hieman bassonsoittoa? Kaikki siis mukaan, tyyli ja soittotapa ovat vapaat, kunhan soitin on ¼ -kokoinen tai sitä pienempi kontrabasso! Tähän sarjaan ilmoittaudutaan kisapäivänä paikan päällä.

 

Maaliskuisin terveisin ja harjoitusintoa toivottaen,

Marja-Helena Ojanperä
e-mail: mhojanpera@gmail.com

Koska kilpailijoita on paljon, tulee kisapäivän ohjelma olemaan tiukka, siksipä pyydänkin jo tässä vaiheessa, että pidätte huolta siitä, että olette paikalla sovittuun aikaan!