Kontrabassokilpailu päätökseen

Kolmas Nuorten Kansallinen Kontrabassokilpailu käytiin 13.–14.11.2021 Lahden musiikkiopistolla. Viikonlopun aikana kuultiin yhteensä 33 yksilösarjojen kilpailuesitystä sekä bassoyhtyesarjassa kuutta eri yhtyettä. Kilpailun kuopus oli 8-vuotias ja vanhin 18-vuotias. Kilpailu käytiin neljässä sarjassa, joiden lisäksi kisattiin yhtyesarja sekä leikkimielinen jokerisarja, johon osallistui kolme rohkeaa kilpailijaa.

”Paras esitys on se, joka kullakin hetkellä on edessämme”, totesi tuomariston puheenjohtaja Panu Pärssinen palkintojenjaossa. Kilpailu oli tasokas, vaikka korona on aiheuttanut haasteita kilpailijoiden valmistautumisessa. Kaiken kaikkiaan tapahtuma onnistui erinomaisesti. Viikonloppu oli antoisa ja runsaslukuinen yleisö kannusti kilpailijoita innokkaasti.

Pärssisen lisäksi tuomaristossa olivat Lasse Lagercrantz, Tarja Nyberg, Juha Nääppä ja Kati Salovaara.

Kilpailun järjestivät Suomen kontrabassoklubi ry. ja Lahden musiikkiopisto ja sen mahdollisti Alfred Kordelinin säätiön apuraha. Kilpailua tuki myös Genelec. Kiitos myös palkintoja lahjoittaneille Ostinatolle ja Soitin Laineelle sekä Radion Sinfoniaorkesterille ja Helsingin kaupunginorkesterille. 

Kilpailussa palkitut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.