Nuorten Kansallinen Kontrabassokilpailu
13.–14.11.2021 Lahdessa

Järjestyksessään kolmas Nuorten Kansallinen Kontrabassokilpailu käydään Lahden musiikkiopistolla lauantaina ja sunnuntaina 13.–14.11.2021. Kilpailun järjestävät Suomen kontrabassoklubi ry ja Lahden musiikkiopisto, ja sen mahdollistaa Alfred Kordelinin säätiöltä saatu apuraha.

Kontrabassokilpailu on ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen ja mukana on henkilökohtaisten sarjojen lisäksi kontrabassoyhtyesarja. Yhtyesarjaan ei ole sarjajakoa, siihen toivotaan runsaasti eri-ikäisistä basisteista koostuvia yhtyeitä.

Henkilökohtaiset sarjat käydään neljässä sarjassa ikäluokittain. Pakollisten kappaleiden listoista on luovuttu. Tällä muutoksella toivomme kuulevamme entistä monipuolisempaa ohjelmistoa kilpailijoiden soittamana. Täältä voit katsoa, mitä edellisissä kisoissa on soitettu!

Lisäksi mukana on kaikille avoin jokerisarja. Sarjaan voi osallistua kuka tahansa, ainoa sääntö on, että esitettävät teokset on soitettava korkeintaan 1/4-kokoisella kontrabassolla.

Katso sarjojen tarkemmat säännöt tästä.

Kilpailuraadissa on mukana joukko suomalaisia pitkän linjan pedagogeja ja orkesterimuusikoita. Tapahtuman ensisijaisena tarkoituksena on innostaa nuoria kontrabasisteja harrastuksensa parissa. Edellisissä Kontrabassokilpailuissa on ollut yli 30 osallistujaa eri puolilta Suomea. Vastaanotto on ollut innostunut ja tapahtuma hyvin lämminhenkinen. Runsaslukuinen yleisö on kannustanut kilpailijoita innokkaasti. Kuten Suomen kontrabassoklubi ry:n, myös Nuorten Kansallisen Kontrabassokilpailun tavoitteisiin kuuluu kontrabasson tunnettuuden lisääminen.


Kilpailun ilmoittautumisaika on päättynyt. Mukaan ilmoittautui 34 soittajaa sekä 7 bassoyhtyettä.

Kilpailun aikataulu löytyy tästä.

Kilpailua tukevat myös:
Videoita Turun 2016 kilpailuesityksistä

Turun kilpailussa 2016 palkitut

Videoita edellisestä kilpailusta (Hämeenlinna 2012)