Vuoden 2020 suomalainen basisti on Maria Krykov

Maria on hankkinut laajalti kilpailumenestystä useista kansainvälisistä kontrabassokilpailuista. Viimeisimpänä hän sijoittui maineikkaassa Bottesini-kilpailussa Italiassa v. 2019 jaetulle toiselle sijalle. Helsingin kaupunginorkesterissa soittava Maria tekee orkesterityönsä lisäksi aktiivisesti soolokonsertteja ja soittaa kamarimusiikkia. Hän myös esiintyy orkestereiden solistina.

Maria palkittiin 24.9.2020 Helsingin kaupunginorkesterin konsertin yhteydessä Pori Jazz 66 ry:n lahjoittamalla arvometallireliefillä, joka on vuoden basistille luovutettava kiertopalkinto. Vuoden suomalainen basisti valittiin nyt 11. kerran. Ensimmäisen kerran Kontrabassoklubi ry jakoi palkinnon vuonna 1987.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.